keresés a weboldalon

Útfejlesztés (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Útfejlesztés (Videó)

2016 március 02 - szerda
2,5 milliárdos útfejlesztés kezdődik Zalaegerszegen. A beruházás 12 kilométer hosszan a belváros, a 74-es, valamint a 76-os főút egyes szakaszait érinti. A rekonstrukció részeként felújítják a csatornahálózatot és körforgalmat is építenek.

Hamarosan megújul Zalaegerszegen a Rákóczi utca. Az útburkolat mellett a szennyvíz és a csapadékelvezető csatornákat is felújítják. A belvároson kívül komoly munkálatok kezdődnek a 74-es főúton is. Ezeket a szakaszokat 38 évvel ezelőtt készítették. Azóta komolyabb rekonstrukció nem történt, így most repedezett, egyenetlen aszfalton közlekednek a járművek.

A fejlesztés részleteiről Mórocz József, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Zala megyei igazgatója adott tájékoztatást.

A botfai elágazásnál több baleset is történt az elmúlt években. A veszélyes elágazásnál naponta 4000 autó halad el. Ezt most körforgalommá alakítják – tudtuk meg Vigh László országgyűlési képviselőtől.

A 2,5 milliárd forintos beruházás része a burkolat teljes felújítása a 74-esen, a MOL melletti csomópontig, amit ugyancsak átépítenek. Zalaegerszegen és környékén az elmúlt 10 évben nem volt hasonló nagyságú infrastruktúrafejlesztés – mondta Balaicz Zoltán polgármester.

A munkálatok várhatóan március közepén kezdődnek el és októberben fejeződnek be.

DZsu/E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: