keresés a weboldalon

Útfelújítás – Befejeződött a Berzsenyi utca felújítása

Zalaegerszeg címer
Hírek

Útfelújítás – Befejeződött a Berzsenyi utca felújítása

2024 március 07 - csütörtök
Befejeződött a Berzsenyi utca felújítása, melynek során a Kovács Károly tér és a Bíró Márton utcai körforgalom közötti szakasz új burkolatot kapott. A fejlesztés a Kovács Károly Városépítő Program részeként valósult meg, 66 milliós kormányzati forrásból.

Az érintett útszakaszon tavaly szeptembertől decemberig zajlottak a munkálatok, a Kosztolányi út kétirányúsítása részeként. A Berzsenyi utca Kovács Károly tér felé eső első 50 méteres szakaszát teljes mértékben átépítették, s a körforgalomig tartó 205 méteres részt is újra aszfaltozták. Balaicz Zoltán polgármester szerint a belváros fejlesztése összetett kihívás, melyhez szükség van kormányzati források bevonására.

Rendbe tették a Berzsenyi utca déli oldali járdaburkolatát. Emellett akadálymentesítették a járdakapcsolatokat, miközben a szegélyek melletti zöldterületekre is gondot fordítottak. Böjte Sándor Zsolt, a térség önkormányzati képviselője hangsúlyozta: a fejlesztés az itt lakók mellett a rendszeresen erre közlekedők mindennapjait is megkönnyíti.

A tervek szerint a jövőben a másik oldali járdaszakaszt is felújítják, illetve új parkolóhelyeket alakítanak ki.

S.A./Sz.L.

Képgaléria


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: