keresés a weboldalon

Utolsó idegenbeli mérkőzésére hangolt a ZTE FC

Zalaegerszeg címer
Hírek

Utolsó idegenbeli mérkőzésére hangolt a ZTE FC

2016 április 20 - szerda
A labdarúgó NB II 23. fordulójában a Sopront fogadta a ZTE FC.
ZTE FC – Swietelsky Soproni VSE 1:0 (0:0)
ZTE FC : Kovács – Simonfalvi – Gyagya – Forgács – Szalkai – Nagy – Bedi – Városi – Wittrédi (Koller) – Babati – Horváth (Daru)

Nagyon kellett a győzelem a hazaiaknak, mert mögöttük az üldözők nagyon feltorlódtak. Remekül megszervezte a játékát a vendégcsapat és hiába játszott mezőnyfölényben a ZTE nagyon nehezen jutottak helyzetik a hazai támadók. Az első félidőben csupán Forgács lesgólja volt említésre méltó. A szünet után bátrabban játszott a hazai csapat és egyre többször jutottak el a vendég kapuig a kék-fehérek. Daru és Koller beállításával dinamikusabbá vált a ZTE játéka, de a helyzetek rendre kimaradtak. A mérkőzés hajrájában góllá érett a ZTE harcossága. A 86. percben egy tetszetős támadás végén Babati lövése megpattant Városin és a hálóba kötött ki a játékszer. Ezzel a hajrában szerzett góllal sikerült az okosan és szervezetten futballozó Sopront legyőzni e Csank János együttesének, akik tartják minimális előnyüket a Mezőkövesddel szemben.

Csank János: – Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz. Sajnos az edzésen mutatott teljesítményünk nem köszön vissza a meccseken. Többen is gyengébb teljesítményt nyújtottak és majréznak a tét miatt. Ezt kell leküzdenünk, mert minden hátralévő meccsünk ilyen lesz. Ki kell használni a hazai pályát és szurkolóink biztatását. Jövő héten élet-halál meccset játszunk a Szolnok ellen. Utána pedig olyan meccseink lesznek itthon, amelyek végig kiélezettek lesznek.

A ZTE szombaton utolsó idegenbeli bajnokijára készül ebben a szezonban. Az ellenfél a Szolnok együttese lesz. A találkozó 19 órakor kezdődik. Ezt követően 30-án szombaton 19 órakor a Csákvár ellen folytatják majd a kék –fehérek már hazai pályán, megkezdve egy nehéz sorozatot, amely végül dönthet majd a feljutás kérdéséről.

Jóna István

Fotó Tóth István

Tartalom megosztása: