keresés a weboldalon

Üzemet avattak (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Üzemet avattak (Videó)

2018 április 23 - hétfő
Új üzemet avattak szombaton Zalaegerszegen. A több mint 25 éves múltra visszatekintő műemlékjellegű nyílászárók, hagyományos bútorok és modern, innovatív belsőépítészeti termékek gyártásával foglalkozó BI’BOR-FA Bt. Zalaszentgrótról költözött a megyeszékhelyre.

A 90-es években kukoricapattogtatással kezdődött a BI’BOR-FA Bt. története. A vállalkozás fő profilja 1994-re kezdett kirajzolódni. Először koporsó-, később nyílászárók gyártásával, belsőépítészettel és bútorkészítéssel foglalkoztak. Zalaszentgróton két külön telephelyen dolgoztak, ám a csarnokokat egy idő után kinőtték. A részletekről Bors Attila, a BI’BOR-FA Bt. ügyvezetője, társtulajdonosa tájékoztatott.

Végül Zalaegerszegen telepedtek le. Döntésüket a vállalkozóbarát környezet, az infrastruktúra, a városvezetés és a munkaerőpiaci lehetőségek indokolták. A cég költözése Balaicz Zoltán polgármester szerint jól illeszkedik a 2014-ben meghirdetett gazdaságfejlesztési koncepcióba.

Az avatást követően Borbiró Frigyes, a vállalkozás társtulajdonosa- és ügyvezetője üzembemutatót tartott. A résztvevők többek között a számítógépvezérelt táblafelosztó-fűrészgéppel ismerkedhettek meg. A több mint 5000 négyzetméteres épületből 3500-on zajlik a gyártás. A cég külföldön is versenyképes. A német piacon nyílt közbeszerzési pályázatokon nyert munkákkal folyamatosan jelen vannak.

V.D./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: