keresés a weboldalon

Üzemlátogatás (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Üzemlátogatás (Videó)

2015 október 28 - szerda
Üzemlátogatásra érkezett kedden Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a zalaegerszegi Hulladékkezelési Kft.-hez. A miniszter szerint a korszerű technológia környezetvédelmi szempontból is jelentős.

2009-ben 1 milliárd forintos beruházásból épült a gyár. Azóta is folyamatosan törekednek a fejlődésre. Egy több mint 150 milliós fejlesztésnek köszönhetően olyan üvegfeldolgozót hoztunk létre, ami különválasztja a színes és a fehér üvegeket – mondta Szijártó László, a HUKE Kft. kommunikációs vezetője.

A legtöbb üveg a szelektív hulladékgyűjtőkből érkezik a gyárba, de nem csak Zalaegerszegről, hanem az ország különböző területeiről is szállítanak. Zalaegerszeg önkormányzata jó kapcsolatot ápol a céggel – hangsúlyozta Balaicz Zoltán polgármester.

A munkafolyamatot Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter is megtekintette. A politikus környezetvédelmi szempontból is jelentősnek tartja a vállalkozást.

A Hulladékkezelési Kft. 60.000 tonna üveget gyűjt be és dolgoz fel. A jövőben azt szeretnék, ha kapacitásuk elérné a 100.000 tonnát.

DZsu/N.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: