keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

V. Oktoberfest Sörfesztivál (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

V. Oktoberfest Sörfesztivál (Videó)

2015 október 12 - hétfő
Lezárult az V. Oktoberfest Sörfesztivál. A háromnapos rendezvény többek között koncertekkel, sörkülönlegességekkel, kulturális és gasztronómiai programokkal, valamint egy turisztikai kiállítással várta vendégeit.

A magyar-horvát turisztikai kapcsolatokat segítő tárlaton szállodák- és gyógyfürdők képviselői, családi vállalkozások, valamint kézműves termékekkel foglalkozók mutatkoztak be. A kiállítást Balaicz Zoltán polgármester nyitotta meg. A zalai megyeszékhely vezetése ettől a kezdeményezéstől alapvetően az idegenforgalom fellendülését reméli.

Az Oktoberfest szervezői minden korosztályt igyekeztek megszólítani. A felnőtteknek leginkább az esti koncertek kínáltak szórakozást. A kulturális programok mellett a gasztronómiai paletta is figyelemre méltó volt. Erről Székedli Bertold, a Zalaegerszegi Gasztrokulturális Egyesület elnöke adott tájékoztatást.

A szkander- és a sörivó versenyre idén is sokan neveztek. Csakúgy, mint a sörolimpiára, amely nagy népszerűségnek örvendett Soós Zsolt és baráti társasága körében.

Ságvári Endre rendszeres résztvevője az egyesület rendezvényeinek. A „pempi”, azaz a mangalica combból készült hagymás szendvics ezúttal is sok fesztiválozót vonzott.

A rossz idő ellenére a bátrabbak sörbiciklire pattantak. Ez alatt a gyermekeknek a vidámpark és a játszóház kínált kikapcsolódást.

V.D./N.G.

Tartalom megosztása: