keresés a weboldalon

V. Zalaegerszegi Városi Diáknapok (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

V. Zalaegerszegi Városi Diáknapok (Videó)

2016 április 13 - szerda
Hatalomátvétellel és ünnepi közgyűléssel kezdődtek a városi diáknapok. A fiatalok péntekig immár hagyományosan szórakoztató-, kulturális- és sporteseményekkel várják társaikat és az érdeklődőket.

Balaicz Zoltán polgármester átadta az irodáját Kövesi Csaba diákpolgármesternek és a fiataloknak. A hatalmat jelképesen a város pecsétjével ruházta a fiatalokra, akik a különleges alkalmat egy közös fotóval is megörökítették.

A diákok egy napig gyakorolhatták a hatalmat. Bepillanthattak az önkormányzat működésébe és megtárgyalhatták a vezetőkkel az őket érintő kérdéseket.

Az iskolabuszról szóló javaslatát Juhász Előd János diákalpolgármester mondta el Gecse Péternek, Zalaegerszeg alpolgármesterének. Ötletét Előd később a diákönkormányzat közgyűlésén is ismertette.

Ezt végül társai is elfogadták. Ahogy a többi 7 előterjesztést is. A közgyűlésen többek között kezdeményezték a Városi Ifjúsági Park kiépítését, az önkormányzati szervezésű diákcsere program létrehozását, valamint a nők elleni erőszak megelőzésére irányuló programokat.

A zalai megyeszékhely vezetése évről-évre több ötletet is megvalósít a fiatalok elképzeléseiből. Így jött létre például a kamasz játszótér és a gördeszkapálya is – emlékeztetett Balaicz Zoltán polgármester.

A Városi Diákönkormányzat közgyűlésén átadták az Ifjúságért díjakat, amit ezúttal Bognár Ákos képviselő és Kaczor Jácint a Kölcsey Ferenc Gimnázium pedagógusa vehetett át. A programsorozat csütörtökön vetélkedőkkel, flash mobbal és koncerttel folytatódik.

DZsu/I.G.

Tartalom megosztása: