keresés a weboldalon

Vadászati évadnyitó (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Vadászati évadnyitó (Videó)

2016 szeptember 01 - csütörtök
Huszonhatodik alkalommal tartottak vadászati évadnyitót Zala megyében. A rendezvénynek ezúttal is a sohollári völgy adott otthont. Az esemény évek óta a zalai erdők természeti értékeire, illetve a nimródok tevékenységére hívja fel a figyelmet.

A program idén is a hét vezér kopjafa koszorúzásával és az elhunyt vadásztársak előtti néma főhajtással kezdődött.

Később, a Hubertus mise elején Márfi Gyula veszprémi érsek felszentelte a kápolna új harangját. Az istentisztelet és a kitüntetések átadása után – egy húsz éves hagyománynak eleget téve – a közelmúltban vizsgázott nimródok tettek esküt.

A hivatásos- és sportvadászok számára ez az alkalom a számvetés és az előretekintés ünnepe is – mondta Dr. Nádor László, a vadászkamara helyi szervezetének elnöke.

Zalában több mint kétezer vadász várja a szezon kezdetét. Számukra a következő hetek komoly erőpróbát jelentenek majd- hívta fel a figyelmet Győrvári Attila vadászkamarai titkár.

A színes programkínálatban mindenki megtalálhatta a számára legérdekesebb elfoglaltságot. A látogatókat egyebek mellett íjászat, valamint légfegyveres- és agárbemutató várta. A vállalkozó szelleműek a skeetlövést is kipróbálhatták az új lőtéren. Bakonyi Norbert több ezer kilométerről utazott haza azért, hogy itt lehessen.

A szervezők, mint mindig, a vadgasztronómia szerelmeseire is gondoltak. Így aki megéhezett, a legkülönfélébb finomságokból választva csillapíthatta étvágyát.

K.ZS./P.B.

Tartalom megosztása: