keresés a weboldalon

Vadászati konferencia (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Vadászati konferencia (Videó)

2015 szeptember 04 - péntek
Vadászati konferenciát tartottak pénteken az első zalaegerszegi vadpörkölt és borfesztivált részeként. A város dísztermében rendezett eseményen szó esett többek között a tevékenységet érintő törvényi változásokról. A résztvevők emellett gróf Széchenyi Zsigmond kalandos életével is megismerkedhettek.

A rendezvényt Kun Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium helyettes államtitkára nyitotta meg. Őt Balaicz Zoltán polgármester követte, aki beszédében köszönetet mondott mindazoknak, akik szerepet vállaltak a fesztivál létrejöttében. Mint mondta a háromnapos programsorozatot felvezető konferencia több célt is szolgált.

Kun Edit, az esemény háziasszonya ezután gróf Széchenyi Zsigmondnét konferálta fel. A legendás vadász özvegye meghatódva köszönte meg a szervezőknek, hogy őt kérték fel a fővédnöki szerepre.

A magyar vadászat ikonjának életútjára Faragó Sándor professzor emlékezett. A Díszterem aulájában nyílt fotókiállításon pedig tevékenységének jelentősebb pillanatait tekinthették meg az érdeklődők.

K.Zs./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: