keresés a weboldalon

Vadpörkölt- és Borfesztivál (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Vadpörkölt- és Borfesztivál (Videó)

2016 szeptember 05 - hétfő
Több ezren kerestek kikapcsolódási lehetőséget a hétvégén a második Vadpörkölt- és Borfesztivál programjain Zalaegerszegen. A szombati nap fő attrakciójaként jótékonysági főzőverseny várta az érdeklődőket. Az eseményen nem csak a nevező csapatok száma, hanem a cél érdekében összegyűlt pénzadomány is rekordot döntött.

72 kondérban, a lehető legváltozatosabb módon készültek a vadételek a polgármesteri hivatal környékén.

Májer Tamás szerint a speciális hozzávalókban, Éder Csaba pedig a több mint háromszáz éves üstjében látta a siker titkát.

A fakanalat ragadók arra is figyeltek, hogy minőségi alapanyagot használjanak. Kerkai Ádám szerint a jó zalai vadpörkölt különlegességét éppen ezek adják.

Azt, hogy miként készül a vadétel Erdélyben, marosvásárhelyi és baróti csapatok mutatták meg. László-Kiss Barna és csapata túrós puliszkával kínálta pörköltjét.

A zalaegerszegi fesztiválok sajátossága, hogy azok nem csak a szórakoztatásra összpontosítanak. A gasztronómiai élményekhez ugyanis minden alkalommal karitatív tevékenység is társul – mondta Tompa Gábor fesztiváligazgató.

A csapatok idén több mint egymillió forintot gyűjtöttek a zalaegerszegi gyermekotthon javára. Közben – a főzéssel egyidejűleg – a díszpolgárok borai versenyeztek. A kulináris élmények mellett minden korosztály megtalálhatta a számára legérdekesebb elfoglaltságot. Nagy sikert aratott például az első ízben megtartott vadászkutya felvonulás, de sokan kerestek kikapcsolódást az esti könnyűzenei koncerteken is.

K.Zs./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: