keresés a weboldalon

Vadpörkölt- és borfesztivál (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Vadpörkölt- és borfesztivál (Videó)

2023 szeptember 12 - kedd
Vadpörkölt- és borfesztivált tartottak a hétvégén, Zalaegerszegen. A szervezők a programmal Zala vármegye vadászati értékeire és borgasztronómiájára hívják fel a figyelmet.

Az esemény második napja jótékonysági főzéssel indult. A karitatív kezdeményezésre rekordszámú csapat jelentkezett: a nemes cél érdekében csaknem 100 civil szervezet, intézmény, cég és egyesület állt bogrács mellé.

A program célja, hogy a vadhús fogyasztását hirdesse, így a megmérettetésen is ez volt a kötelező alapanyag.

A Pannon Egyetem csapatában oktatók és hallgatók közösen képviselték az intézményt. A zsűri szerint főztjük a második helyezést érdemelte ki.

A legjobbak a rendőrökből álló Kékszarvas csapat lett, míg a harmadik helyet a Göcseji Őzgidák érdemelték ki. A rendezvény a zalai nimródok számára kitűnő lehetőség tevékenységük népszerűsítésére.  

Noha a gasztronómiai program fő eleme a vadpörkölt, más ínyencségekkel és színes programokkal várták a látogatókat. A szombatot délután vadászkutya-felvonulás színesítette. Ezután este több helyszínen koncertek szórakoztattak.

A rendezvényt, a szervezők becslése szerint, mintegy hetvenezer ember látogatta.

A Vadpörkölt- és borfesztivál sikerét igazolja, hogy a jótékonysági főzésen csaknem 4400 támogatói jegyet vásároltak. A több, mint 2 millió forintot a zalaegerszegi idősotthonoknak ajánlották föl.

N.J./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: