keresés a weboldalon

Vadpörkölt és Borfesztiválra készül Zalaegerszeg (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Vadpörkölt és Borfesztiválra készül Zalaegerszeg (Videó)

2015 augusztus 31 - hétfő
Vadpörkölt és Borfesztivált tartanak Zalaegerszegen szeptember 4 és 6 között. A szervezők ily módon kívánják felhívni a figyelmet a térség vadászati értékeire. A rendezvény középpontjában a gasztronómia és a zenei koncertek állnak, de lesz szakmai konferencia is. Utóbbin a vadászati törvény változásairól értekeznek majd. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be az újságíróknak.

A Belvárosi Szüret tavaly nagy sikert aratott, amit igazol, hogy több ezer látogatót vonzott Zalaegerszegre. Ezt nevezték át idén Vadpörkölt és borfesztivállá azért, hogy a városnak legyen egy sajátos, országosan is egyedülálló rendezvénye.

Ezúttal 30 borászat mutatkozik be és csaknem 400 kg vaddisznóhúst főznek meg. A kulturális programok két helyszínen zajlanak majd. Ezeken fellép többek között Odett, a Bazooka és a Shabby Blues Band.

A program fővédnöke Hertelendy Margit, aki gróf Széchenyi Zsigmond író és vadászutazó özvegye. A vadpörköltfesztivál szeptember 3-án pénteken 16 órakor a Zalai Táncegyüttes műsorával kezdődik.

M.Zs./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: