keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Vagyoni kérdésekről döntöttek

Zalaegerszeg címer
Hírek

Vagyoni kérdésekről döntöttek

2006 március 06 - hétfő
Számos, Zalaegerszeg vagyongazdálkodásával kapcsolatos döntés született az egerszegi közgyűlés múlt heti ülésén. Ezek fontosságát emelte ki sajtótájékoztatóján dr. Gyimesi Endre polgármester és Tombi Lajos alpolgármester is.

A Vízmű telephelyétől északra mintegy 4 ezer 200 négyzetméteres területet értékesített az önkormányzat a Centermanagement Invest Hungary Kft. részére 213 millió 690 ezer forintos vételárért. A társaság a mintegy 2 milliárd forintos beruházással bevásárlócentrumot tervez az ingatlanon. Vállalják, hogy helyi vállalkozók bevonásával valósítják meg az építkezést, és 150-200 fő számára biztosítanak munkalehetőséget.

A volt József Attila-iskolában kialakításra kerülő Idősek Otthonát – integrált szervezeti formában – az Időskorúak Gondozási Központja tagintézményként fogja működtetni. Mint elhangzott, Zalaegerszegen a 60 év felettiek száma 11 ezer 848, ami a teljes népesség 19,3 százaléka. Az időskorúakon belül folyamatosan nő a 70 év feletti, egyedülálló, gondozásra szoruló idősek száma. A városban jelenleg két intézményben 430 férőhelyen végzik az idősek ápolását, gondozását. Az igények kielégítésére azonban ez nem elég, így az új otthon bár sokat segít, és csökkenti a várakozók számát, a szakemberek szerint még legalább 200 férőhelyre lenne szükség. Az Idősek Otthonában 52 férőhelyen átlagos szintű ápolást nyújtanak, 20 férőhelyen emelt színvonalút, míg 24 férőhelyre demens betegek kerülhetnek.

Az intézményben 49 fő számára nyílik munkalehetőség. Az intézményi elhelyezésre vonatkozó kérelmeket 2006. május 15-től lehet benyújtani. Az Idősek Otthona augusztus elsején megkezdheti működését.
A strandfürdő fejlesztésére létrehozott munkacsoport jelentése alapján döntött a közgyűlés arról, hogy a strand Göcseji út felöli két területrészének értékesítésére, pályázat kerüljön kiírásra. Az egyik ingatlanon gyógyegészségügyi, wellness, sport-, illetve ezekhez a tevékenységekhez kapcsolódó üzlet és vendéglátás valósulhat meg. A másikon például tanuszodát és ehhez kapcsolódó kiszolgáló létesítményeket képzelnek el.

Döntött a közgyűlés arról is, hogy Szabolcs Péter Munkácsy- díjas szobrászművésszel készítteti el a trianoni emléktáblát, amely az I. és II. világháborús emlékmű között kerül majd elhelyezésre. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: