keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Valami elmúlt

Zalaegerszeg címer
Hírek

Valami elmúlt

2014 december 11 - csütörtök
Gyakran előfordul velünk, hogy az adott pillanatot, ami olyan sok szép élményt nyújt, nem éljük át, nem élünk a jelenben. Sokszor álmodozunk, milyen lesz ha…, vagy visszavágyódunk az elmúlt időkbe.

Ősszel, amikor a természet az elcsendesedő, néhol ködös és esős arcát mutatja, eszembe jut a perzselő nyár megannyi vidámsága, és sokoldalú lehetősége. Nyáron próbálok feltöltődni a tartalmas kirándulások és pihentető nyaralások alkalmával szerzett élményekkel.

Földrajzórán, ha természeti tájainkról tanulunk, eszembe jut a badacsonyi hegymászás, a velemi biciklitúra, a Balaton-felvidéki barangolások emléke. Szomorúságot érzek, mert ez elmúlt.

Ha fizikából a természet törvényeit kutatjuk, felvillannak a Csodák palotájában látott kísérletek, és azok a vicces helyzetek, amiket én is kipróbáltam. Milyen sokat nevettünk egymáson!

Ha történelemórán visszapillantunk az elmúlt idők nevezetes helyszíneire, büszkeséggel tölt el, hogy én már jártam ott. Bakonybélben azon az ösvényen sétáltunk, ahol Szent Gellért remeteként élte napjait.

Ha eszembe jut a nyár egy-egy emléke, melegséggel tölt el, erőt, vidámságot ad a hosszú tanévre.

Dancs Márton (7.a)
Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Tartalom megosztása: