keresés a weboldalon

Választanak (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Választanak (Videó)

2017 október 26 - csütörtök
Pályaválasztási kiállítást és szakmabemutatót tartanak az Apáczai Művelődési Központban. A Kormányhivatal által szervezett háromnapos rendezvényen több, mint 30 kiállítótól kaphatnak szakmai tanácsot a 7. és 8. osztályos tanulók.

Faiparral, gépészettel, elektronikával, informatikával, egészségüggyel, vendéglátással, valamint turisztikával és a szolgáltatói szféra kínálatával ismerkedhetnek a látogatók. Rákos Tamarának a jövőt illetően határozott elképzelései vannak.

A kiállítás legfőbb célja, hogy minél több mesterségre – köztük a hiányszakmákra is – rávilágítsanak. A napokban a megye 89 általános iskoláját szólítják meg. Zalaegerszeg mellett Nagykanizsán és Keszthelyen is tartanak ilyen rendezvényt – tájékoztatott dr. Árok Krisztina, a Zala Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztályának vezetője.

A megnyitón többek között elhangzott az is, hogy a megyeszékhelyen jelenleg csupán 2,8%-os a munkanélküliségi arány. Balaicz Zoltán polgármester úgy véli: a jövőben, aki keres, az talál munkát. Erre számtalan lehetőséget biztosítanak a városban és környékén.

Kedvező hír, hogy több magáncégtől érkezett igény munkaerőbővítésre. Az újabb iparcsarnokok lehetőséget biztosítanak arra, hogy minél szélesebb körben választhassanak szakmát a fiatalok.

Gy.A./I.G.

Tartalom megosztása: