keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Választási tudnivalók

Zalaegerszeg címer
Hírek

Választási tudnivalók

2006 március 17 - péntek
Tájékoztatom Zalaegerszeg város választójoggal rendelkező polgárait, hogy a 2006. évi országgyűlési képviselő-választás első fordulójára 2006. április 9-én, második fordulójára 2006. április 23-án kerül sor.
Szavazni reggel 6.00 órától este 19.00 óráig lehet.

A választópolgár személyesen, lakóhelyén szavazhat. Szavazáshoz kérjük vigye magával az értesítőt a szavazatszámláló bizottság munkájának megkönnyítése végett, továbbá személyazonosság és lakcím megállapítására alkalmas igazolványát.

A szavazás napján lakóhelyétől távol lévő választópolgár Magyarországon igazolással szavazhat. Igazolás kiadását ajánlott levélben 2006. április 4-ig beérkezőleg, személyesen vagy meghatalmazott útján 2006. április 7-én 16.00 óráig lehet kérni a lakóhely szerint illetékes helyi választási irodától az első és/vagy második fordulóra egyaránt.

Igazolás szükséges abban az esetben is, ha a választópolgár a szavazás napján kórházban tartózkodik és lakóhelye nem a kórház szavazókörzetébe tartozik. Külföldön a Magyar Köztársaság nagykövetségein, főkonzulátusain adhatja le szavazatát, amennyiben szerepel a külképviseleti névjegyzéken.

A külképviseleti névjegyzékbe való felvételi kérelem beadási határideje: március 17-én 16.00 órakor lejárt. Akinek lakcíme csak Zalaegerszeg megnevezését tartalmazza, az ő szavazásukra kijelölt szavazóhely: 16-os szavazókör, melynek helye: Petőfi Sándor Általános Iskola Zalaegerszeg, Kosztolányi út 17-21.

A Helyi Választási Iroda címe és elérhetőségei: 8900 Zalaegerszeg, Kossuth Lajos utca 17-19. Telefon: 92/502-114 E-mail címe: valasztas@zalaegerszeg.hu A Helyi Választási Iroda Vezetője: Dr. Kovács Gábor jegyző Az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság tagjai: Elnök: Dr. Pápai Ferenc Elnökhelyettese: Dr. Orsós Ferenc

A Választási Bizottság címe: Zalaegerszeg, Kossuth L. u. 17-19. A Választási Bizottság döntései a www.zalaegerszeg.hu portálon a választás 2006. címszó alatt tekinthetőek meg.

Dr. Kovács Gábor sk. Helyi Választási Iroda vezetője

Tartalom megosztása: