keresés a weboldalon

Négy képviselőt és új elnökséget választott a Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat

Zalaegerszeg címer
Hírek

Négy képviselőt és új elnökséget választott a Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat

2023 október 24 - kedd
Négy képviselőt és új elnökséget választott a Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat. A 11 fős testület egyéves megbízatása néhány nap múlva lejár, így a leköszönő tagok helyét újakkal pótolták. Az alakuló ülés után Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte a tisztségviselőket.

A diákparlament a Díszteremben ülésezett. Évértékelőjükből kiderült, hogy idén is aktívan részt vettek Zalaegerszeg közéletében. Programokat szerveztek, illetve előterjesztéseket, s javaslatokat fogalmaztak meg a felnőtt önkormányzat és a városvezetés felé. A jelöltek bemutatkozása után szavazással választották meg a négy új tagot. Az alakuló ülésen Tasnádi Fannit, a Zalaegerszegi Kölcsey Ferenc gimnázium végzős tanulóját diákpolgármesterré választották.

Balaicz Zoltán köszönetet mondott eddigi tevékenységéért Szabó Leventének, a leköszönő diákpolgármesternek, aki egyetemen folytatja tanulmányait. A városvezető külön értékelte a sok ötletet, javaslatot és kritikát, amit a fiataloktól kaptak.

Videógaléria

Balaicz Zoltán büszke arra, hogy Zalaegerszegen az ifjúsági szervezetek aktívak és jól működnek. Ezt igazolja, hogy a városi diákönkormányzat már elkezdte szervezni a „Legyél te is titkos Mikulás” adománygyűjtő akciót, miközben a városi gólyaavató vetélkedőre is készülnek.

S.A./E.K.

Fotó: Seres Péter

Képgaléria

Tartalom megosztása: