keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Választottunk (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Választottunk (Videó)

2019 október 14 - hétfő
Az előkészületi munkálatok után Zalaegerszegen mindenhol rendben elkezdődött a 2019-es helyhatósági választás vasárnap. A megyeszékhely 51 szavazókörében több, mint 47 ezer szavazót vártak az urnákhoz.

Ottjártunkkor a szavazóhelyiséget ellenőrizték az önkormányzat munkatársai szombaton Bazitán. Mindeközben a polgármesteri hivatalban is zajlott a munka. Itt a voksoláshoz szükséges kellékeket és dokumentumokat állították össze.

dr. Kovács Gábor – címzetes főjegyző, Zalaegerszeg:

Akárcsak az ország minden pontján, úgy Zalaegerszegen is vasárnap reggel hat órakor nyitották ki kapuikat a szavazókörök. Köztük a Kossuth utcai 19. számú, ahova nem sokkal a kezdés után már meg is érkeztek az első voksolók.

Miklós Ernő:

Magyarországon a májusi, európai parlamenti választások óta 38 ezren váltak nagykorúvá. Ők első alkalommal hozhattak felelős döntést a közügyekben, cserébe ajándékot is kaptak.

Németh André:

Fia segítségével érkezett voksolni a zalai megyeszékhely egyik legidősebb választópolgára, a 97 esztendős Hájas László. Mint mondta, környezetében napok óta beszédtéma volt a szavazás.

id. Hájas László:

A zalaegerszegiek a polgármester személye mellett 12 képviselői mandátum sorsáról döntöttek. A több, mint 20 ezer érvényesen szavazó közel 70%-a Balaicz Zoltán és jelöltjei mellett döntött. A polgármester és a képviselők a megkezdett úton szeretnének haladni, Zalaegerszeg további fejlődéséért. A töredékszavazatok révén Keresztes Csaba, Góra Balázs, Benke Richárd, Kiss Ferenc és dr. Kocsis Gyula foglal majd helyet az új közgyűlésben. Ennek alakuló ülését várhatóan október 25-én tartják.

K.Zs./E.K.

Tartalom megosztása: