keresés a weboldalon

Vállalkozói fórum (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Vállalkozói fórum (Videó)

2015 április 09 - csütörtök
Megszorítás helyett támogatás kell – ez a zalaegerszegi vállalkozók egybehangzó véleménye a tervezett építményadóról. Álláspontjukat a cégvezetők bővebben is kifejtették szerdán azon az egyeztető fórumon, amit a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezett. A tanácskozáson mindkét fél felszólalt.

A fórumon Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere kifejtette, hogy miért kényszerültek az építményadó kivetésére. Mint ismert, a város költségvetési hiánya idén eléri a 600 millió forintot. A mínuszt a megszorítások ellenére sem tudták pótolni. Ezért júniustól négyzetméterenként 600 forintot kell fizetniük a helyi vállalkozóknak.

Közös érdek az egyeztetés. Ezt tartotta szem előtt a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara akkor, amikor megszervezte ezt a fórumot – hangsúlyozta Pálfi László, a kamara zalaegerszegi térségi elnöke.

A tanácskozáson a városvezetők mellett olyan vállalkozók is részt vettek, akik eddig még nem mondták el véleményüket az új adóról. Az elhangzottak szerint a zalaegerszegi cégeket súlyosan érinti az intézkedés. Tóth József, a Spiller 2000 Kft. ügyvezetője sem ért egyet az építményadó bevezetésével.

Tóth József petíciót nyújtott át a város vezetőinek. Ezt a fórumon résztvevő vállalkozók mindegyike aláírta. Egybehangzóan azt kérik, hogy az önkormányzat gondolja újra az építményadót, melyben a közteherviselést az egyik legfőbb szempontnak tartsa.

M.Zs./T.S.

Tartalom megosztása: