keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Vallástörténeti séta

Zalaegerszeg címer
Hírek

Vallástörténeti séta

2005 május 26 - csütörtök
Az izraeli nagykövetség által útjára indított kiállítás nyílt a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban, amely egy történelmi és vallástörténeti utazás harminc fő állomását mutatja be. A megnyitón Tarjánné dr. Szabó Zsuzsanna, az iskola igazgatója elmondta: minden hónapban szerveznek valamilyen rendezvényt, melynek egyik újabb állomása a mostani „Forrás” címet viselő kiállítás.

Ez egy olyan vallástörténeti séta, ahol a keresztény, a zsidó, valamint az iszlám vallás találkozik, s melynek segítségével ellátogatghatunk Izraelbe is.

Megismerkedhetünk a keresztény egyház szent helyeivel, a Szentfölddel és a Születés templomával. A kiállítás szép és tartalmas képanyagból tevődik össze, amely bizonyára sok diáknak egyedi látnivalókat kínál, tette hozzá az igazgatónő.
Siklósi Vilmos, a Béke-Shalom Baráti Társaság ügyvezető elnöke kiemelte: a kölcsey-s diákok több alkalommal láthattak már ilyen témájú kiállítást, de ez egy újabb gyűjtemény a gazdag forrásanyagból. Hozzátette: ha valaki megtekinti a kiállított képeket, akkor valami régit lát, ám mégis új dolgokkal telítődik meg.
A kiállítást június 10-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Tartalom megosztása: