keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Változások a buszmenetrendben

Zalaegerszeg címer
Hírek

Változások a buszmenetrendben

2006 december 18 - hétfő
2006. december 10-től több helyijárat-vonalon is változás történt, így jó, ha odafigyelünk, hogy a jövőben melyik busz mikor és merre közlekedik. A menetrend-módosításokról Busa Csaba, a Zala Volán Zrt. személyközlekedési igazgatója számolt be lapuknak.

– Andráshida felé egységesítjük, egyszerűsítjük a járataink közlekedését, mind az útvonal, mind a közlekedési napok tekintetében. Alapszabály, hogy minden járat, amely érinti Apátfát, Hatházán is keresztülhalad. Ahol korábban pár perc különbséggel közlekedett a járat a hét különböző napjain, ott december 10-től egységesen indítjuk azokat. Esténként például minden óra 15. percében indul 1-es helyi járat. Több autóbusz érinti majd a Szentmártoni utcai lakóterületet is. Az 1E járatok pedig ezentúl 69Y jelzéssel közlekednek. A 3-as vonalon, a Külsőkórházba látogatók jobb kiszolgálása érdekében sűrítjük a járatokat, ugyanis délelőtt félóránként, hétvégén, valamint este óránként jár majd a 3-as jelzésű autóbusz. Egyszerűsítjük az útvonalat is, hiszen délelőtt 10-ig, és este 21 óra után a 3-as vonalon a járatok előbb a Külsőkórházhoz mennek, és csak azután érintik a pózvai autóbusz-fordulót, 10 és 21 óra között pedig mindez fordítva történik. A kórházi műszakváltáshoz igazodó járatoknál nem változik a közlekedési rend – tájékoztatott az igazgató.

A 4-es vonalon a Zalabesenyőt, és Botfát is kiszolgáló járatokat egységesen a vasútállomás-Zalabesenyő-Botfa-vasútállomás útvonalon, 4Y jelzéssel közlekedteti a Zala Volán Zrt. Ezt követően több járat közlekedik Botfán a Rózsás utcáig.

– Az 5-ös vonalon a hétvégi közlekedést is ütemessé tesszük, a temetői céljáratokat „beépítjük” a rendszerbe. Fontos tudni, hogy a Neszelét érintő járatokat 5Y-nal fogjuk jelölni. 8U jelzéssel új járatokat indítunk a 8C mentesítésére, a kertvárosi autóbusz-forduló-Mártírok útja-Kossuth utca-vasútállomás útvonalon – folytatta Busa Csaba. – A 10C vonalon iskolaidőszakban sűrítünk, így a járatok délután már 15 órától kezdve 12 percenként közlekednek. Tanítási napokon, 7 és 8, valamint 15 és 17 óra közötti időszakban a járatok az Éva cukrászdánál is megállnak.

Jó, ha tudják a városban élők, hogy a Budapestről Zalaegerszegre induló gyorsjáratok közül a 12.15-kor induló járat helyett, a 14 órakor „startoló” járat közlekedik tovább Lentibe. A pénteki diákforgalom levezénylésére a 14 órakor, illetve  18.40-kor több autóbuszt is indítanak majd Zalaegerszegre. A Zalaegerszeg-Szeged gyorsjárat később közlekedik. A zalai megyeszékhelyről 14.30-kor indul, és Szegedre 21.30-kor érkezik. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: