keresés a weboldalon

Változások a felsőoktatásban (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Változások a felsőoktatásban (Videó)

2016 február 15 - hétfő
Jelentős változások történtek a közelmúltban a zalaegerszegi felsőoktatásban. Az átalakulások új távlatokat nyitottak az önkormányzat és az egyetemek együttműködésében. A jövő stratégiai lehetőségeiről ma egyeztettek a város és az intézmények vezetői.

Országosan is példaértékűnek nevezte a helyi felsőoktatásban zajló munkát Balaicz Zoltán. A polgármester szerint az intézményi változásokkal tovább bővült az amúgy is színvonalas képzési kínálat. Ennek támogatására ebben az évben 112 millió forintot költ az önkormányzat.

Az érintett egyetemek vezetői pozitívan értékelték a találkozót. Lambertné Katona Mónika, a BGE-GKZ dékánja, dr. Chován Tibor, a Pannon Egyetem Mérnöki Karának dékánhelyettese, valamint dr. Vattay Péter, a PTE Zalaegerszegi Képzési Központ vezetője egyetértett abban, hogy a város mellett a jövőben egymással is szorosabbra kívánják fűzni a kapcsolatot.

 

 

Az egyeztetésen arról is döntöttek a felek, hogy mostantól – a hatékony együttműködés érdekében – félévente tartanak majd a hétfőihez hasonló konzultációt.

K.Zs./Cs.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: