keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Változások a hivatalban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Változások a hivatalban

2007 február 05 - hétfő
Még decemberben döntött a közgyűlés a polgármesteri hivatalon belüli szervezeti változásokról, melyek a takarékosság jegyében születtek. Feladatok átcsoportosításáról, munkafolyamatok ésszerűsítéséről, belső létszámmozgásról van szó. Dr. Kovács Gábor jegyző azokról a változásokról tájékoztatta lapunkat, melyek leginkább érintik a lakosságot.

– Az adóosztályon az eddigi három csoport helyett kettő marad, így az adóeljárási, a helyi adó és a gépjárműadó csoportból egy, adóelőírási csoport született, ezt kell felkeresniük az állampolgároknak. Összevonásra került a sportiroda a művelődési osztállyal Művelődési és sportiroda elnevezéssel. Ez utóbbi így elköltözik a Kazinczy térről a hivatal negyedik emeletére. A közigazgatási osztályon lényeges változás, hogy önálló Okmány- és lakcím-nyilvántartási irodát hoztunk létre. Sem a munkarendben, sem az elhelyezésben, sem pedig az ügyfélfogadásban egyelőre nem tervezünk változást.

Jelentős változás még – folytatja dr. Kovács Gábor -, hogy a korábbi jogi irodából jogi és közbeszerzési irodát alakítottunk ki. Ez azt jelenti, hogy az önkormányzat által bonyolított közbeszerzések ehhez az irodához tartoznak. A testületi ülések előkészítésének hatékonysága érdekében létrehoztuk az önkormányzati osztályon belül a testületi csoportot, a korábbi titkársági csoport helyett. Ide a testületi ülések előkészítésének és végrehajtásának jogi vonatkozásai tartoznak. Tulajdonképpen átláthatóbbá tettük ezt a feladatot. Döntés született arról is, hogy az Egerszeg-kártya kiadásával kapcsolatos feladatok a hivatalba kerülnek, pontosabban áprilistól az ügyfélszolgálatot kell felkeresniük a kártyát vásárlóknak.

Dr. Kovács Gábor érdeklődésünkre elmondta: vannak olyan köztisztviselői juttatások, melyekhez nem nyúlhatnak, hiszen törvény által meghatározottak. A közalkalmazottakra más szabályok vonatkoznak, esetükben néhány juttatás megszűnt, illetve csökkent. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: