keresés a weboldalon

Változik a menetrend

Zalaegerszeg címer
Hírek

Változik a menetrend

2011 június 28 - kedd
Július 9-től változik a Zala Volán helyi járatainak menetrendje. A módosítások zömében a Kertvárosba, Landorhegyre és Pózvára buszozókat érintik. A járatleállításra gazdasági okok miatt van szükség.

Évek óta csökken a Zala Volán bevétele. Tavaly 80 milliós volt a veszteségük. Az anyagi nehézségek miatt július 9-től járat leállításokra kell számítaniuk a busszal közlekedőknek.

Hat óra után már nem vehetik igénybe a 8E és a 10C járatokat. A legtöbb módosítás a hétvégékre vonatkozik. Szombat délelőtt nem közlekedik a 8C, a pózvai járat pedig csak óránként szállítja az utasokat.

– 2005 óta folyamatosan csökken az utas számunk ez a gazdaságunkba komoly hibát okozott, ez állandó veszteséget jelentett és most 2005 óta egy folyamatos csökkentési intézkedésbe vagyunk ennek egy eleme most ez a július 9-ei menetrendváltozás. -mondta Németh Csaba a Zala Volán üzemvezetője.

Nem ez az első változtatás idén, június 16-tól ugyanis már nem jár az 55-ös AquaCityhez közlekedő busz, helyette a ságodi járatot vehetik igénybe az utasok. Augusztusban pedig újabb változásokra kell számítani. Ezúttal Felxtronix épületeihez közlekedő buszok menetrendjében lesz változás. A módosításokról részletesebben a Zala Volán internetes portálján a www.zalavolan.hu-n valamint a vasútállomási, kertvárosi és Kovács Károly téri szolgálati helyeken lehet érdeklődni.

DZsu

Tartalom megosztása: