keresés a weboldalon

Varázsceruza

Zalaegerszeg címer
Hírek

Varázsceruza

2009 november 05 - csütörtök
A József Attila Városi Könyvtár gyermekrészlegében újabb ifjú alkotó munkáit lehet megcsodálni. Gyenge Dániel, az Ady – iskola másodikas tanulója rajzaiból válogatva készítettek kiállítást a könyvtár munkatársai. A tárlatot Némethné Balogh Ildikó művészeti rajztanárnő nyitotta meg majd gratulált Daninak a sokszínű munkához.

Ezek között az életkor adta érdeklődésnek megfelelően szép számmal vannak állatokat bemutató rajzok, illetve mesék ihlette fantázia képek. De láthatók családi és egyéb portrék, és meglepő módón feltűnnek már a téri ábrázolások, utcakép, illetve festői tájkép formájában.

Ez utóbbin csupán színfoltok jelenítik meg a teret. – Sok alkotásból a legszebbeket választották a kiállításra, minden stílusból, műfajból. Bár órákon is nagyon sok rajzot készítünk, az itteni munkák azt mutatják, hogy Dani otthon is rengeteget rajzol – mondta a tanárnő és hasonló szorgalomra buzdította a jelenlévő osztálytársakat is, akik a kiállítás emlékére saját maguk illusztrációjával ellátott könyvvel ajándékozták meg Danit.

A „Megmutatom magam” sorozat 37. tárlata december elsejéig látható.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: