keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Varázshangok az Apáczaiban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Varázshangok az Apáczaiban

2005 november 15 - kedd
A héten számos előadásra látogathatnak el az Apáczai ÁMK-ba mindazok, akik érdeklődnek az ezotéria iránt. Az „Ezoterikus napok” címmel meghirdetett rendezvényen az ország minden részéből érkeznek olyan neves szakemberek, mint például Jeszenszky István, aki egy gyógyító est keretében, „gyógyító varázshangokon” szól a nagyérdeműhöz.

A hét második felében elsősorban megyeszékhelyi szakértők prezentálják tudásukat, egyebek mellett az Aura-Soma, valamint a III. évezred mágnesterápiája témákban. Az ezoterikus programmal párhuzamosan, november 14-én kezdődik az Énekmondó Fesztivál körútja a Napsugár Úti Óvodában.

– Több zalaegerszegi óvodába és általános iskolába is ellátogatunk majd. A fesztivál célja, igényes irodalmi művek népszerűsítése. Az Énekmondó Együttes idén Nagy Bandó András, „Madarak tolláról” című kötetéből válogatott, megzenésített verseket ad elő – ismertette a programot Kelemen Gyula, az Apáczai ÁMK intézményegység-vezetője, és hozzátette: november 25-30-ig tart az Advent varázsa című program, amellyel a karácsonyi hangulat előidézését kívánják elérni a művelődésszervezők. Az adventi koncerten fellépő együtteseken kívül, kézművesműhelyekben merülhetnek el az érdeklődők egyebek mellett a szaloncukor- és az adventikoszorú-készítésben.

Vas Éva népművelő elmondta még: évek óta sikeres rendezvénye az intézménynek a „Tarka lepke” nevet viselő, vers- és prózamondó verseny. A december 2-ára szervezett program célja, hogy az általános iskolás gyerekek saját érdeklődési körüknek megfelelő művekkel jelentkezzenek. A megmérettetésen a megyeszékhelyi intézmények tanulói mellett, nagy számban vesznek részt a városkörnyéki iskolák diákjai. A zsűri elnöki posztját ezúttal is országosan elismert irodalmi szakember látja el, idén Bosnyák Viktória író személyében. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: