keresés a weboldalon

Várja a fiatalokat a Lut(h)erem (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Várja a fiatalokat a Lut(h)erem (Videó)

2020 október 05 - hétfő
Új közösségi teret avattak az evangélikus parókián. A Lut(h)erem elsősorban az egyházközösség fiataljainak biztosít helyet. A beruházás egy év alatt, széleskörű összefogás eredményeként, több mint 6 millió forintból valósult meg.

Az ünnepség a vasárnap délelőtti istentisztelettel kezdődött, melyet Zsugyel Kornél lelkész és Szemerei János a Dunántúli Evangélikus Egyházkerület püspöke tartott. Az eseményen részt vett Balaicz Zoltán polgármester, aki az evangélikus közösség és a város kiváló együttműködéséről szólt. A beruházás részleteit Kiss Bódog Zoltán ismertette. Mint mondta, a felújítás a pályázaton nyert egy millió forintnak, a négymilliós kormányzati támogatásnak, valamint a 700 és 500 ezres önkormányzati, illetve egyházkerületi forrásnak köszönhetően készült el. A gyülekezet felügyelője kiemelte: a munkálatok kezdetekor nem várt nehézségekkel szembesültek. Ezért minden segítőnek rendkívül hálásak.

Kiss-Bódog Zoltán, felügyelő, Zalaegerszegi Evangélikus Egyházközség:

A Lut(h)erem kulcsait Zsugyel Kornél vette át Simon Zoltántól, majd Szemerei János megáldotta a termet. A Gyülekezeti Ház alagsorában kialakított szoba a fiatalokat szolgálja. Eddig ugyanis nem volt számukra megfelelő tér – hívta fel a figyelmet Zsugyel Kornél.

Zsugyel Kornél, evangélikus lelkész:

A következő terv a parókia kertjében egy, az időjárástól védett, szalonnasütésre is alkalmas terület kialakítása.

Sz.É./B.P.

Tartalom megosztása: