keresés a weboldalon

Várja vendégeit az AquaCity

Zalaegerszeg címer
Hírek

Várja vendégeit az AquaCity

2006 július 04 - kedd
Nincs kellemesebb időtöltés a kánikulai hőségben, mint belemerülni egy medence hűsítő vizébe. Az AquaCity június 10-e óta kínálja ennek lehetőségét vendégeinek. Mint Mateisz Rolandtól, a Thermálplus Kft. marketing-ügyintézőjétől megtudtuk, hétköznapokon 500 és 1000 fő között mozog a vízividámparkot felkeresők száma, hétvégére viszont többnyire telt házzal üzemel a létesítmény. Sokakat ennek ellenére eltántorít az aquaparktól az a tény, hogy nem üzemelnek a csúszdák.

– Egész júniusban félüzemben működött az aquapark, újabb problémák merültek ugyanis fel a csúszdadombbal kapcsolatban. A gondok a kivitelezésre vezethetők vissza, nem készült el ugyanis annak idején a domb vízelvezetése. A sok eső átáztatta a földet, melynek következtében fokozatosan süllyedt a domb. Az idei próbáknál kiderült, hogy több nyomóvezeték, és elektromos vezeték is áldozatául esett a csúszásnak. Rögtön megkerestük a kivitelezőt, aki azt ígérte, hogy június 1-jéig orvosolja a problémát. Sajnos, ez nem történt meg.

Jelen pillanatban is dolgoznak a szakemberek a helyreállításon. Az újabb ígéret szerint, július elejétől tudjuk üzembe helyezni a csúszdákat – tájékoztat a marketing-ügyintéző. – Élményelemekkel felszerelt medencéink, illetve a többi szolgáltatás addig is áll a vendégek rendelkezésére. Nagyon kellemesek medencéink. A vizet – az időjárástól függően – fűtjük, így akkor is lehet fürödni, ha hűvösebb a levegő.

– Mit szólnak a vendégek ahhoz, hogy a csúszdaparkban éppen a csúszdák nem működnek?
– Rengeteg panaszt kapunk, lassan betelik a panaszkönyvünk. Érthető módon elsősorban a külföldről, illetve az ország másik végéből hozzánk érkező vendégek vannak felháborodva. Sajnos, nem tudunk mit tenni. Közzétettük az interneten, hogy rajtunk kívülálló okok miatt nem bocsáthatjuk a fürdőzők rendelkezésére a csúszdákat, sokan azonban nem értesülnek időben a rossz hírről. A csúszdák hiánya közel 50 százalékkal visszaveti forgalmunkat. 500-600 vendéget veszítünk el naponta.

Mateisz Roland elárulta azt is, hogy idén elsősorban a zalaegerszegi vendégekre helyezik a hangsúlyt. Annak érdekében, hogy mind több városlakót csalogassanak az AquaCitybe, kurtítottak az árakon, és eltörölték a parkolási díjat. Ugyancsak vendégcsalogatónak szánják nyári programjaikat, melyek elsősorban a vízhez és a sportoláshoz kapcsolódnak majd.

Az aquaparkkal szomszédos termálfürdő idén nem nyitotta ki kapuit, javában folyik ugyanis területén a fedett fürdő kivitelezése. A munkálatok jó ütemben haladnak, immár a föld felett dolgoznak a szakemberek. A télen-nyáron üzemelő létesítmény szolgáltatásait várhatóan még az idei évben megismerhetik az érdeklődők.

Várniuk kell azonban azoknak, akik a tavaly átadott kemping faházaiban szeretnének megszállni. Augusztus végéig ugyanis valamennyi apartman foglalt. Sátorral, illetve lakókocsival egyelőre kevesebben érkeznek az európai színvonalú kempingbe, aminek elsődleges oka, hogy nehezen járható a létesítményhez vezető út. Annak felújítását még az idei szezonban elvégezteti az önkormányzat. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: