keresés a weboldalon

Várják a befektetőket

Zalaegerszeg címer
Hírek

Várják a befektetőket

2006 október 16 - hétfő
Látva a déli iparterület iránti keresletet, született az a döntés, hogy új ipari területet, ipari parkot kell létrehozni. Ezen igénynek alapján került kijelölésre Zalaegerszeg északi határában, a várost elkerülő 74-76-os út, illetve Ságod között az a terület, amely a Zalaegerszegi Városfejlesztő Zrt. reményei szerint az „Északi Ipari Park” nevet fogja viselni.

A terület hasznosítható része 30 hektár, ennek a területrendezése megtörtént, az elvi telekalakítási engedélyezési eljárás pedig folyamatban van. Dr. Háry András, a részvénytársaság vezérigazgatója arról számolt be lapunknak, hogy a közművek közül a víz, szennyvíz-csatornázás kezdődik, valamint a belső út kialakítása. Ezeknek a munkálatoknak a befejezése 2007 első negyedévben várható.

– A területen 17 ipari telek kialakítására van lehetőség, a 4 ezer 800 négyzetméterestől egészen a 91 ezer négyzetméteresig, vagyis az egészen kicsi vállalkozásoktól a nagyig találhatnak megfelelő telket a befektetők. Egyébként – teszi hozzá -, a területen rugalmasan alakíthatók a telkek, igyekszünk alkalmazkodni az elvárásokhoz.

Közel negyven érdeklődővel tartjuk a kapcsolatot – folytatja dr. Háry András. – A tárgyalások során kétfajta tendencia látszik: az érdeklődők egyik csoportja kimondottan nagy területet keres, termelőüzem kialakítására, ugyanakkor olyan érdeklődő is van, aki 10-20 fős telepét hozná ide az északi ipari parkba a városból. Tehát a helyi vállalkozások közül néhányan kiköltöznének. Az érdeklődők között a hazaiakon túl teljesen külföldi cég és külföldinek a magyarországi üzeme is megtalálható. Valamennyien termelőüzem létesítésében érdekeltek. Érdeklődésünkre dr. Háry András cáfolta azt a szóbeszédet, hogy kereskedelmi áruházlánc érdeklődne a terület iránt. Ilyen tárgyalásokat nem folytatnak.

– A bennünket megkereső cégekkel a tárgyalások különböző stádiumban vannak, hiszen hosszú folyamatról van szó, míg eljutunk a konkrétumok megfogalmazásáig. Jelen pillanatban a konkrét tárgyalásokig csak 2-3 céggel jutottunk – mondja.

A közel 500 millió forintos beruházás egyik legfontosabb célja, hogy az üzemek letelepedésével a ságodi ipari park munkahelyeket biztosítson a Zalaegerszegen és környékén élőknek. Az első munkahelyek várhatóan 2008 elején várják a dolgozókat. A térségben az önkormányzat számításai szerint közel ezer munkahely jöhet létre. (Zala-Lap Kft., V. Zs., P. K. E.)

Tartalom megosztása: