keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Várják a fiatalokat

Zalaegerszeg címer
Hírek

Várják a fiatalokat

2009 január 13 - kedd
A Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar külső zalaegerszegi tanszékén idén szeptembertől nappali és levelezős munkarendben, államilag finanszírozott és költségtérítéses formában hároméves andragógia képzés indul.

A részletekről tartott sajtótájékoztatót dr. Koltai Dénes, a kar dékánja, dr. Borosán Gyula egyetemi docens, zalaegerszegi tanszékvezető és Gyutai Csaba alpolgármester.

Balaicz Zoltán, a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány igazgatója bevezetőjében utalt arra, hogy a pécsi egyetemmel az elmúlt évben már megállapodást kötött az önkormányzat a BSc szintű andragógiai képzésről, és az oktatás már meg is kezdődött kisebb létszámban. A város az elmúlt évben, és az idén is 6-6 millió forinttal támogatja a humán képzést.

Dr. Koltai Dénes a várossal való együttműködésről szólt, megemlítve, hogy a kapcsolat nem új keletű, működött már az egyetemnek tagozata Zalaegerszegen, az egykori MMIK-ban. Éppen ezért öröm számára, hogy az együttműködés újra indulhatott.

Beszélt az andragógia jelentőségéről, és arról, miért is fontos, hogy andragógusokat (a felnőttek képzését, tanulási folyamatát szervező, fejlesztő) képezzenek. A gazdasági kihívás, a szakmák gyors változása megköveteli a humánerőforrással való intenzív foglalkozást. Ezért szeretnék, ha minél nagyobb számban jelentkeznének a képzésre, különösen várják a helybeli fiatalokat.

Gyutai Csaba alpolgármester kiemelte, hogy a pécsi egyetemmel való kapcsolat stratégiai jelentőségű, az egészségügyi főiskola mellett, jelenleg a műszaki egyetem keretében működő felsőoktatás is a pécsihez kerül majd. A felsőfokú képzés Zalaegerszegen az andragógiai szakkal tovább bővül, egy újabb lehetőség, amely egy hiányzó láncszem volt. A humán képzéssel teljessé válik a helyi felsőoktatás.

(Zala-Lap, V. Zs.)

Tartalom megosztása: