keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Várják a mozogni vágyókat

Zalaegerszeg címer
Hírek

Várják a mozogni vágyókat

2005 április 19 - kedd
Három évvel ezelőtt indították útjára az önkormányzat segítségével, a „Mozdulj Egerszeg” programsorozatot. Gyutai Csaba alpolgármester sajtótájékoztató keretében elmondta: a város vezetése kiemelt figyelmet fordít arra, hogy kielégítse Egerszegen a tömegsport igényeket.

Ennek egyik szép példája, hogy a „Mozdulj Egerszeg” keretében minden hétfőn ingyen korcsolyázási lehetőséget biztosítottak a lakosságnak, amivel éltek is a város polgárai. A tavasz beköszöntésével a szabadidős programok felé irányul a figyelem, az idén is bőséges kínálattal. Az alpolgármester a programok sorából egyet kiemelte, a számára legkedvesebbet. Az április 22-től-június 24-ig minden pénteken, a Városi Sportcentrumban 10-12 óráig megrendezésre kerülő Ovis Futást. Az említett időpontban az óvodák részére mozgáslehetőséget biztosítanak. Az intézmények pozitívan fogadták a kezdeményezést, és élni kívánnak a lehetőséggel.

Kugler László, a sportbizottság elnöke hangsúlyozta, hogy a „Mozdulj Egerszeg” eseményeire továbbra sem kell nevezési díjat fizetni. Reméli, idén is több mint 10 ezren vesznek részt a rendezvényeken.  A programok közül az április 30-án, 9.30 órakor, a Városi Sportcsarnok mögött megrendezésre kerülő Európa Lábtenisz Kupát ajánlotta a mozogni vágyók figyelmébe.

Lang Erika, a sportiroda munkatársa a kiemelt programok közül, a május 1-én, 11 órától az Aranyoslapi forrástól induló Majális Kerékpáros Túrára hívta fel a figyelmet, amely tavaly is remekül sikerült. A résztvevőknek nem kell félni az autósoktól, mert az útvonalon végig rendőri biztosítás lesz. A május 8-án megrendezésre kerülő Egerszeg Duatlon és a Szedd a lábad óvodás futam érdekessége lesz, hogy a verseny szervezői a viadalt behozzák a belvárosba. Ezzel akarják érdekesebbé tenni a versenyt. Az eseményen szintén lesz rendőri biztosítás.

Tartalom megosztása: