keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Várják a nevezéseket a Csarnok Kupára (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Várják a nevezéseket a Csarnok Kupára (Videó)

2013 január 09 - szerda
Egy legenda újjáéled címmel tartottak ma sajtótájékoztatót a Sportcsarnokban. Az ott elhangzottak szerint több, mint fél évtizedes szünet után ismét megszervezik a Csarnok Kupát, melyre továbbra is várják a nevezéseket. A tornát 2013. január 19-én, illetve február elseje és harmadika között rendezik.

A Csarnok Kupa története 1972-re nyúlik vissza, amit Cuba Béla neve fémjelez. A helyszín eredendően az egykori Kilián, ma Liszt Iskola volt, majd 1981-től a Sportcsarnok adott otthont az eseményeknek. A Városi Labdarúgó Szövetségnek köszönhetően a tornasorozat rendkívül népszerűvé vált, ám 2006-ban abbamaradt. Ennek elsősorban anyagi okai voltak. A szándék -Kugler László, az Egerszegi Sport és Turizmus Kft. ügyvezetőjének tájékoztatása szerint- most az, hogy ezeket a sporteseményeket újjáélesszék.

A szervezők kérik, hogy a nevezési határidőket feltétlenül tartsák be a jelentkezők. Ez az öregfiúk esetében 2013.január 14., míg a felnőtt kategóriában január 21.

A sajtótájékoztatón elhangzottak szerint a Csarnok Kupának vonzó lesz a pénzdíjazása is. Így a felnőtt kategória első helyezettje 200 ezer, míg az öregfiúk legjobb csapata 50 ezer forintos díjazásban részesül. Ezen kívül a legjobbak vándorserlegeket illetve kupákat tudhatnak majd magukénak.

V.N./E.K. 

Tartalom megosztása: