keresés a weboldalon

Városi Diáknapok: átvette a kormányzást a diákönkormányzat (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Városi Diáknapok: átvette a kormányzást a diákönkormányzat (Videó)

2012 április 20 - péntek
Diák közmeghallgatás szervezése, ifjúságért díj alapítása, közösségi terek bővítése – többek között ezekkel a témákkal foglalkozott a diákparlament mai ünnepi közgyűlésén. Ma, a Városi Diáknapok alkalmából a fiatalok átvették a város irányítását.

Ezúttal nem az iskolában, hanem a polgármesteri hivatalban kezdték napjukat a diákok. A Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat tagjai azért érkeztek, hogy ha csak szimbolikusan is, de átvegyék a város vezetését. Gyutai Csaba polgármester az irodájában fogadta a diákönkormányzat képviselőit. A Ónya Henrietta a diákpolgármester nemcsak székébe ülhetett bele, de a város ügyeinek intézésébe is bepillanthatott.

Bár a vezetői székek kényelmesnek bizonyultak, a napi teendők egyelőre elrettentették a fiatalokat.

Gyutai Csaba polgármester elmondta: fontos, hogy a fiatalok részt vegyenek a közéletben.

A városháza után a díszterem következett, a Városi Diákönkormányzat a nagyokhoz hasonlóan itt tartotta ünnepi közgyűlését. Nyolc előterjesztésükben összefoglalták azokat a javaslataikat, amelyek szerintük a fiatalok életét leginkább érintik.

A napirendi pontok egyike volt a Diáknapok könyv megalkotása is. A 40 évre tervezett könyv első oldalát Gyutai Csaba polgármester is aláírta.

A város vezetése a diákok előterjesztéseit alaposan kidolgozott javaslatoknak tartja, ezért a következő közgyűlésen érdemben is megtárgyalják.

DZsu/T.S.

Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: