keresés a weboldalon

Városi elsősegélynyújtó verseny

Zalaegerszeg címer
Hírek

Városi elsősegélynyújtó verseny

2010 április 29 - csütörtök
A Deák – székhelyiskola adott otthont a városi elsősegélynyújtó versenynek április 28 – án. Hét intézmény 11 csapata, három korcsoportban mérette meg tudását elméleti és gyakorlati feladatok terén. Ez utóbbi négy helyszínén mentőápolók bírálták el a szakszerűséget.

A megnyitón Kiss Bódog Zoltánné, a városi szervezet elnöke beszélt a vöröskereszt történelméről, szimbólumairól, feladatairól. A résztvevőket köszöntötte még Rozmán Sándor iskolaigazgató és Preisz Péter, az elsősegélynyújtás megyei koordinátora. Az utóbbi tisztje volt a gyakorlati feladatok összeállítása.

Mint elmondta, életszerű szituációkat próbáltak modellezni, ahol az elsősegélynyújtóknak kommunikációra van szükségük a sérültekkel és a csapattagokkal. Ennek nyomán tudják minél pontosabb felmérni a veszélyeket és a szükséges ellátást megadni.

Találkozhattak szúrt, vágott, repesztett és égési sérüléssel, nyílt töréssel, koponya és hasi sérülttel, klinikai halállal, félrenyeléssel, artériás vérzéssel. Ezek szakszerű ellátását és az elméleti tudást összegezve a korcsoportonkénti első két helyezett jutott tovább a megyei fordulóra, melynek helyszíne május 6-án Nagykanizsán lesz.

Továbbjutók:

Általános iskolás korúak: Kölcsey gimnázium 8. k. 1. csapat és 7.k. Ifjúsági korcsoportban: Zrínyi – gimnázium és Deák Szakközépiskola. Felnőtteknél szintén a Deák Szakközépiskola csapata.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: