keresés a weboldalon

Városi irodalmi vetélkedő

Zalaegerszeg címer
Hírek

Városi irodalmi vetélkedő

2010 április 12 - hétfő
A költészet napjához kapcsolódóan városi irodalmi vetélkedőt hirdetett a Landorhegyi iskola és a József Attila könyvtár az általános iskolák másodikos korosztálya számára, „Üveggolyókkal játszom” címmel. A több mint 20 éve rendszeres programon az idén Csukás István: Süsü, a sárkány című meseregényét dolgozták fel a gyerekek.

Fekete Józsefné, a verseny szervezője elmondta, az egykori József Attila iskolából indult útjára a vetélkedő, melynek célja a magyar gyermekirodalom nagyjainak éltetése és a gyerekek olvasóvá nevelése.

– Ez az a korosztály, melynek még kevés versenyzési lehetőség adódik, de már képesek feldolgozni egy-egy meseregényt – mondta a tanítónő miközben dicsérte a gyerekek felkészültségét és köszönetet mondott a könyvtár partnerségéért.

A verseny elnevezésének megfelelően minden résztvevő (üveggolyó helyett) kis színes gumilabdát kapott ajándékba az emléklap mellé. Az első három helyezett, azaz a Landorhegyi, a Mindszenty és a Petőfi iskola csapatai pedig egyéb díjazásban is részesültek.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: