keresés a weboldalon

Városi megemlékezés (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Városi megemlékezés (Videó)

2022 október 24 - hétfő
1956 hősei és történései előtt tisztelegtek Zalaegerszegen. A megemlékezés részeként először az egykori Városi Forradalmi Tanács titkárának, Ostoros Károlynak, majd a szervezet utolsó elnökének Szerencsés Rudolfnak az emléktábláját koszorúzták meg. A program ezt követően két további helyszínen folytatódott.

A Kossuth utcai kopjafánál csendes főhajtás után koszorút helyeztek el. Ezt követően a városlakókat az Ady utcai emlékhelyre hívták, ahol a Zalaegerszegi Fúvószenekar térzenéje után D. Varga Ádám színművész Tamási Lajos verséből adott elő egy részletet.

D. Varga Ádám színművész:

Az emlékműnél Bali Zoltán mondott beszédet. Az alpolgármester előbb a forradalomhoz vezető eseményeket összegezte, majd annak jelentőségéről szólt.

Bali Zoltán – alpolgármester, Zalaegerszeg:

Az alpolgármester hangsúlyozta még: a 66 éve történteknek kettős üzenetük van az utókor számára. A hazaszeretetet és a szabadságvágyat hirdetik, miközben a bátor kiállást példázzák.

 

A rendezvény zárásaként az ’56-os mementónál az önkormányzat és a megye vezetői, majd több szervezet és intézmény képviselői helyeztek el koszorúkat.

Sz.E./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: