keresés a weboldalon

Vasárnap választunk (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Vasárnap választunk (Videó)

2014 április 02 - szerda
Megérkeztek a szavazólapokat tartalmazó dobozok Zalaegerszegre is. A megyeszékhelyen eddig 48.456 választópolgár szerepel a választói névjegyzékben. Ez a szám folyamatosan változik, hiszen az átjelentkezési kérelmek benyújtási határideje április 4-e.

– A mozgóurnára vonatkozó kérelmet a szavazás napján, vagyis vasárnap 15 óráig a szavazatszámláló bizottsághoz, az átjelentkezési kérelmet pedig április 4-én 16 óráig lehet benyújtani. Erre személyesen, postai úton, ügyfélkapun keresztül, illetve a Nemzeti Választási Iroda honlapján van lehetőség – mondta el Dr. Kovács Gábor jegyző, majd hozzátette:

Zsupanek Péter az Önkormányzati Osztály vezetője felhívta a figyelmet arra, hogy vasárnap, a szavazás napján, kizárólag érvényes személyi okmányokkal és lakcímkártyával lehet majd szavazni.

A Nemzeti Választási Iroda február közepéig postázta a választási értesítőket, amelyek igazolják, hogy a választópolgárok szerepelnek a választói névjegyzékben, illetve ezek tartalmazzák a szavazóhelyiség pontos címét is. Amennyiben valaki nem kapta meg az értesítőt, a polgármesteri hivatalban működő helyi választási irodától még igényelheti.

V.D./T.S.

Tartalom megosztása: