keresés a weboldalon

Vasvári zarándoklat

Zalaegerszeg címer
Hírek

Vasvári zarándoklat

2013 április 24 - szerda
2013. április 13-án került sor egyházközségünk zarándoklatára. Idén Vasvárra indultunk Szalai Attila atya vezetésével. A hívek lelkesen készülődtek a közös útra, hogy kikapcsolódjanak a mindennapi rohanásból, és lélekben feltöltődjenek a kegyhelyen.

Zarándoklatunk első szakaszán haladtunk csak autóbusszal, utána a régi zarándoklati hagyományokhoz méltóan gyalog folytattuk utunkat. 9 órakor a Gersekaráti-tótól indultunk tovább az úticélunk felé. Menet közben megnéztük a Gersekaráti templomot, a Szentkúti keresztutat valamint több kis kápolnát is. Így a haladás sem volt túl megerőltető, és szép látnivalókban is részünk lehetett. De igazából szüksége is van az embernek kisebb-nagyobb próbatételekre az életében, akár fizikai értelemben is.

Megérte a fáradtság, hiszen Vasváron egy felújított, gyönyörű templomhoz érkeztünk meg. Itt csatlakoztak hozzánk a busszal érkező hívek. A szentmise előtt Szakál Szilárd atya bemutatta a község templomainak és a Szentkút történetét.

Imádságos lélekkel mondtunk hálát a Szűzanyának a felemelő napért. A kimerítő nap élményeit a buszon oszthattuk meg zarándoktársainkkal.

Vass Dávid (6.b)
Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Tartalom megosztása: