keresés a weboldalon

Vázlat – új műsor a Zalaegerszegi Televízióban (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Vázlat – új műsor a Zalaegerszegi Televízióban (Videó)

2012 április 06 - péntek
Vázlat címmel új műsort indít a Zalaegerszegi Televízió. A stúdióbeszélgetések egy-egy aktuális kérdéskört taglalnak, mindenekelőtt azzal a szándékkal, hogy – szakértő vendégek segítségével – támpontokat nyújtsanak ahhoz, hogy a nézők végül saját maguk vonhassák le következtetéseiket. A Vázlat első műsora a 21. századi médiát boncolgatta, a vendég a Lánchíd Rádió ügyvezető-főszerkesztője, Gajdics Ottó volt.

A Vázlat szerkesztő-műsorvezetője, Lovass Tibor elmondta: a meghívott vendégek segítségével valóban csak fölvázolják az adott téma körvonalait, a nézőket pedig igyekeznek együttgondolkodásra késztetni.

A Vázlat első adásában Lovass Tibor a médiáról, a média és a hatalom, a média és a közönség viszonyáról, és általában a hiteles tájékoztatásról beszélgetett
Gajdics Ottóval.

A Lánchíd Rádió ügyvezető-főszerkesztője az igazság sokarcúságáról beszélt. Szerinte a mai médiavilág az igazságnak csak egy-egy oldalát mutathatja meg, az óriási kínálatban viszont a néző, a hallgató megtalálja azokat a hírforrásokat, amelyek alapján aztán összeállíthatja az egész képet. Ugyanakkor nem feltétlenül baj, ha ki-ki a saját beállítottságának megfelelő médiát választja.

A Vázlat első adását április 12-én, csütörtökön, a Híradó előtt sugározza a Zalaegerszegi Televízió.

yr/E.K.

Tartalom megosztása: