keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Védett értékek

Zalaegerszeg címer
Hírek

Védett értékek

2007 január 16 - kedd
Közgyűlési rendelet foglalkozik Zalaegerszeg védett természeti értékeivel, melyek a város sajátos és pótolhatatlan részei, fenntartásuk, kezelésük, állapotuk javítása a jelen és a jövő nemzedékek számára való megőrzése nagyrészt az önkormányzatra hárul.

Helyi védettség alá került a Csácsi arborétum, a Deák téri park, a platánsorok, Dózsa liget és a Göcsej vendéglő kertje, szenterzsébethegyi gesztenyefa, az olai temetőben és az olai vasútállomásnál lévő hársfák, valamint a botfai vadgesztenyesor.

A rendelet kitér arra, hogy a védett természeti területekre kezelési tervet kell készíteni. A polgármesteri hivatal ennek elkészítésével Müller Imre okleveles erdőmérnököt, faipari-és igazságügyi szakértőt bízta meg, aki a védett értékek egyedi felvételét követően kidolgozta a mintegy 160 oldalas kezelési tervet, ehhez egy külön felvételi lap tartozik, amely tartalmazza a védett értékek nevét, az értékekhez tartozó fafajok leírását, valamint a fenntartásukra vonatkozó konkrét kezelési feladatok meghatározását.

Decemberi ülésén a képviselőtestület elfogadta Müller Imre tervét és úgy döntött, már 2007-ben megkezdődhet az ütemezés szerinti végrehajtás. (Zala-Lap Kft., V. Zs.)

Tartalom megosztása: