keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Védett sírhelyek

Zalaegerszeg címer
Hírek

Védett sírhelyek

2006 január 29 - vasárnap
Mintegy 37 történeti jelentőségű sírhelyet, illetve sírjelet nyilvánított védetté legutóbbi ülésén a képviselő-testület. Az önkormányzat ezek védelméről és felújításáról is gondoskodik. Dr. Gyimesi Endre polgármester, mint sajtótájékoztatóján fogalmazott, fontosnak tartja a közgyűlési döntést, mert így a jövő számára is láthatók lesznek a több mint, 100 éves síremlékek.

Zalaegerszeg Tiszteletbeli Polgára címet 144 határon túli személynek adományozott az önkormányzat. A zalaegerszegi kezdeményezés nem csak a szomszéd országokban vált ismertté: Kanadából és Stockholmból is érkezett kérés a tiszteletbeli polgár cím adományozására.

Döntött a közgyűlés arról is, hogy az alapfokú művészetoktatásban a feladatellátáshoz minden intézmény részére a szolgáltatást igénybe vevő, valós tanulói létszám alapján biztosítja a mindenkori állami normatíva összegével azonos mértékű finanszírozást. Trianoni emléktáblát állíttat Zalaegerszeg is, Békéscsaba önkormányzatának kezdeményezésére. A helyszínről, és a tervekről a következő ülésén dönt a testület.

A közgyűlés támogatja pályázat benyújtását, a Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács által kiírt települési hulladék közszolgáltatás- fejlesztés támogatásának elnyerésére, 169 200 darab szelektív gyűjtéshez szükséges hulladékgyűjtő zsák, valamint 7050 darab 120 literes edényzet beszerzése céljából.

Zárt ülésen tárgyalták a Hajnalfény Közalapítvány további sorsát. Bár felmerült a megszüntetés is, a képviselők végül egy új vezetés és kuratórium felállítása mellett döntöttek: A kuratórium elnöke Bogdán János, a CKÖ elnöke lett, tagjai Horváth Ferenc, Tolvaj Márta, Vitkovics Péter és Forgács Marietta. (Zala-Lap Kft., V. Zs.)

Tartalom megosztása: