keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Vége a jelentkezéseknek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Vége a jelentkezéseknek (Videó)

2012 február 29 - szerda
Lezárult a felsőoktatási jelentkezések határideje. A zalaegerszegi főiskolákra jelentkezők számáról legkorábban májusban lesznek információk. A felvételi rendszerben idén egyetlen korlát van, 240 pontot kell elérnie annak, aki be akar jutni a felsőoktatásba.

A költségviselés új módjait tavaly év végén szabályozták: állami ösztöndíjjal, a műszaki, természettudományos és informatikai területen részállami ösztöndíjjal, és önköltséges formában lehet majd tanulni. Így összesen közel 70 ezer fiatal tanulmányait támogatja a kormány idén szeptembertől.

A keretszámok jelentős csökkentése a zalaegerszegi felsőoktatást nem ingatta meg alapjaiban – hangsúlyozta Balaicz Zoltán. Az alpolgármester a felvehető diákok létszámát illetően elmondta: a Budapesti Gazdasági Főiskola zalaegerszegi gazdálkodási karára összesen 235 állami ösztöndíjas hallgatót vehetnek föl, ami jócskán alulmarad a korábbi évek keretszámaihoz képest. További 200 diák kezdheti meg tanulmányait részösztöndíjas képzésben. Ez azt is jelenti, hogy pénzügy-számvitel és gazdálkodás menedzsment szakon szeptembertől már nem lehet állami ösztöndíjasként továbbtanulni – fejtette ki Balaicz Zoltán.

HZS/EK

Tartalom megosztása: