keresés a weboldalon

Végigsöpörtek a városon (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Végigsöpörtek a városon (Videó)

2013 május 16 - csütörtök
Több százan szedték a szemetet a belváros utcáin, ma Zalaegerszegen. Az Egerszeg Fesztivál keretében rendezték a Söpörjünk végig a városon! köztisztasági akciót. A megmozdulás a tavaszai nagytakarítás mellett a tudatformálás eszköze.

Idén rekordszámú jelentkező mintegy 300 ember indult útnak, hogy még szebbé tegye a belváros utcáit. Voltak, akik először jelentkeztek az akcióra. Nothoff Ingrid a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtófőnöke azt mondta: a rendőrök dolga a rend betartása és betartatása. 


Az akciónak köszönhetően a fesztiválon rendezett körülmények fogadják a látogatókat – fogalmazott Doszpoth Attila. Az alpolgármester hozzátette még: az esemény emellett a szemléletformálás fontos eszköze. 


Hat csapat indult útnak. A jelentkezőknek pedig akadt dolguk bőven. Találtak többek között chips-es zacskót és negro-s papírt is.


Azt még a dohányosok is elismerték, valóban sok a cigarettacsikk az utcákon.


Úgy tűnt azonban, ott is találtak elhasznált füstölnivalót, ahol nem volt buszmegálló. A tavaszi nagytakarításon több zsák szemetet szedtek a csapatok. A legtöbb zsákot idén is a cigaretta csikket töltötték meg.
S.Z./N.G.
Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: