keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Végre győzelem – de óvás alatt

Zalaegerszeg címer
Hírek

Végre győzelem – de óvás alatt

2005 március 27 - vasárnap
ZTE-Körmend 77-76
(14-22, 18-19, 22-15, 14-12, hosszabbításban 9-8)
Zalaegerszeg, 2000 néző. NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés. Jv.: Bodnár, Frányó.
ZTE: Fullowe (27), Cseszlai (2), Kámán (23), Keresztes (8), Csaplár Nagy E. (9).
Csere: Hoffmann (6), Simon (4). Vezetőedző: Kis Attila.

Az első negyed elején rövid ideig fej-fej mellett haladt a két csapat, ezt követően azonban pontatlanná vált a ZTE támadójátéka és a vendégek elhúztak. A második negyedben tovább gyengélkedett a hazai csapat, a vendégek már 12 ponttal is vezettek. Ezután a ZTE is produkált egy jó sorozatot és 3 pontra felzárkózott, de a negyed hajrája ismét a vasiaké volt.
A nagy szünet után Kámán első triplája mintegy fordulópontot jelentett a mérkőzésen, az egerszegi csapat hátrányát ledolgozva a vezetést is átvette. A vezetés ugyan ekkor még tiszavirágéletűnek bizonyult, de a két csapat egyike sem tudott a másik föllé kerekedni a befejező negyedben, s a rendes játékidő 68-68-as döntetlennel végződött. A hosszabbításban Csaplár Nagy E. – aki szinte végigülte a mérkőzést, mivel nagyon hamar összeszedte a 4. büntetőpontját – főszereplővé vált, az ő két büntetődobásával fordította meg a ZTE a vesztésre álló találkozót. 
A mérkőzést követően a körmendiek óvást jelentettek be, mivel a második félidőben az egyik palánkon lévő óra elromlott. Így a mérkőzés végleges eredményét illetően a versenybíróság mondja ki a döntő szót.

Tartalom megosztása: