keresés a weboldalon

Vekas Martin Budapesten is megmutatta milyen erős

Zalaegerszeg címer
Hírek

Vekas Martin Budapesten is megmutatta milyen erős

2016 október 27 - csütörtök
Október közepén rendezték Budapesten a hagyományosnak mondható Fittparádé rendezvényt, ahol a HSMA erős emberek -95kg-os döntőjében zalaegerszegi fiatalért is izgulhattunk.

A mindössze 19 éves Vekas Martin a megyeszékhelyi, amatőr erős ember versenyen próbálta ki erejét ebben a sportágban és mindjárt az élen is végzett. Az október 15-i fővárosi versenyen 12 versenyző küzdött. A versenyszámok mindenkinek egyformák voltak és puszta erő és kitartás döntött az indulók között. Martin a számokban remekül teljesített. Rönknyomásban, ahol 80-100kg-os rönköt kellett 60 másodperc alatt minél többször kinyomni a zalai erős ember 80 kg-ban 5-öt nyomott. Kerékforgatásban, ami 320 kg-ot jelentett 4 szer forgatta meg az eszközt. A súlycipelés számban is remekelt, ahol a 3 db súlyt 100-100 és 120 kg-os súlyokat 8 méterre kellett elvinni. A hordtartásban oldalra kellett 2 db 11 kilogrammos söröshordót minél tovább kitartani, majd a sziklapakolásban a 110cm -es állványon kellett egy 100-kg- os sziklát egy perc alatt minél többször átraknia a versenyzőnek.

Edzője, Ambrus Balázs szerint Martin ügyes volt minden számban bent volt az első háromban és a végelszámolásnál mindössze 2 ponttal előzte csak meg az első helyezett. Martin első komoly versenye volt és messze a legfiatalabbként remek eredményt ért el. Gyakorolással és a kitartással jövőre akár az aranyérem is meglehet a zalai erős embernek.

Jóna István

Tartalom megosztása: