keresés a weboldalon

Vendégsében (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Vendégsében (Videó)

2017 szeptember 25 - hétfő
47. alkalommal szerveztek Barokk Estéket a horvátországi Varasdon. A fesztivál szeptember 22-én kezdődött és október 3-ig tart. Idén a rendezvény külföldi vendége Magyarország. A hét végén Zalaegerszeggel is megismerkedhettek a látogatók.

A 10 napos program Magyarország Zágrábi Nagykövetsége és a Balassi Intézet közreműködésével valósult meg. A hivatalos megnyitó előtt Varasd polgármestere fogadta Balaicz Zoltánt. A Városházán egyebek mellett elhangzott, hogy a testvérvárosi kapcsolat egyedülálló példája a nemezetek közötti összefogásnak. Magyar József nagykövet fontosnak tartja a napi szintű kapcsolattartást és egymás kultúrájának megismerését.

A legfőbb cél a kötelék elmélyítése, melyre a legjobb alkalom a hagyományos Varasdi Barokk Esték. A fesztivál alatt a műfaj kiváló magyar művészei és együttesei adnak koncerteket a történelmi városban. Most Zalaegerszeg is lehetőséget kapott, hogy megmutassa sokszínűségét – mondta Ivan Cehok, Varasd polgármestere.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere kiemelte: a magyar népzene és tánc mellett Zalaegerszeg turisztikai látványosságaiból, valamint a gasztronómiájából is kaptak izelítőt a látogatók. A dödölle és a prósza mellett a kézműves termékek is népszerűnek bizonyultak.

Gy.A./P.V.B.

Tartalom megosztása: