keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Vendégségben a Művészetek Palotájában

Zalaegerszeg címer
Hírek

Vendégségben a Művészetek Palotájában

2009 szeptember 22 - kedd
Budapesten a vasárnaponként látogatható népszerű Cifra Palota családi program 2007 őszétől a Hetredhét ország elnevezésű rendezvénysorozattal bővült. Ennek keretében minden hónap utolsó vasárnapján a Művészetek Palotája falai között barangolhatják be egész Magyarországot városról városra.

Szeptember utolsó vasárnapján Zalaegerszeg, Zala megye kulturális életét látja vendégül a Művészetek Palotája. A részletekről dr. Gyimesi Endre polgármester és Tompagábor Kornél, a Kvártélyház Kft. ügyvezetője sajtótájékoztató keretében számolt be.

Mint elhangzott, a vidékjáró program egyfajta kulturális láncként körbefogja egész Magyarországot. A cél kettős, egyrészt megismertetni a budapestiekkel a vidéki kultúrát, hagyományokat és értékeket, másrészt a szervezők szeretnék, ha a vidéken élők is magukénak éreznék a Művészetek Palotáját.

Zalaegerszegről a Hevesi Sándor Színház, a Griff Bábszínház és a Kvártélyház Szabadtéri Színház mutatkozik be, valamint a Zalai Táncegyüttes, a Zabszalma együttes. Ezen kívül megismerkedhetnek még a Kézművesek Háza Csipke Stúdiójának kiállított anyagával, zalai játszóházakkal és a Pannon Tükör folyóirattal is.

(Zala-Lap, V. Zs.)

Tartalom megosztása: