keresés a weboldalon

Vendégségben (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Vendégségben (Videó)

2017 július 18 - kedd
Ötödik alkalommal szervezett Kárpát-medencei gyermektábort Zalaegerszeg önkormányzata. A határainkon túlról több, mint félszáz diák érkezett, akiket a városházán Tolvaj Márta alpolgármester köszöntött. A tanulók egy hetet töltenek a zalai megyeszékhelyen. Ez idő alatt megismerkednek a helyi kultúrával, művészettel és a zalaegerszegi fiatalokkal is.

A gyerekeknek Tolvaj Márta többek között Zalaegerszeg látnivalóiról mesélt és több nyári programot is ajánlott nekik. Mint kiemelte, a tábor szeretne lehetőséget teremteni a kapcsolatteremtésre és új barátságok kialakítására.

Ezúttal Barótról, Marosvásárhelyről, Nyárádszeredáról, Beregszászról és Dunaszerdahelyről is érkeztek vendégek. Többen visszatérőek, ám van, aki először jár a zalai megyeszékhelyen. Vezsdel Evelin és Czimbalmos Szabolcs mindig örömmel térnek vissza.

 

A gyerekek vasárnap utaznak haza, ám addig meglátogatják a Skanzent, az AquaCity-t és a Gébárti tavat. Közben madarásznak és íjászkodnak Botfán, majd a programsorozatot hagyományőrző esttel zárják. A vendéglátók azt remélik, hogy a helyi és külhoni fiatalok között életre szóló barátságok szövődnek.

N.D./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: