keresés a weboldalon

Véradóhét Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Véradóhét Zalaegerszegen (Videó)

2011 november 28 - hétfő
Egész héten várja az önkénteseket a Vöröskereszt Zalaegerszegi Szervezete. A ma kezdődött akció ezúttal több programmal is kiegészül. Ennek megfelelően pénteken délután több mint száz véradónak köszöni meg a szervezet a rendszeres segítségnyújtást.

Zala megye egészségügyi hálózatának éves viszonylatban csaknem 15 ezer egységnyi vérre van szüksége, ami azt jelenti, hogy naponta legalább 50 egységnyit kell biztosítaniuk. Mindez azonban csak akkor sikerülhet, ha hetente legalább 300-an nyújtják a karjukat. A szervezőmunkának és a 13.500 donornak köszönhetően tavaly 14 és félezer egységet gyűjtöttek össze, ami fedezte ugyan a szükségletet, ám a 0 negatív és az A negatív kevésnek bizonyult. Mint kiderült, ennek oka a vérző betegek és a szívműtétek magas száma volt. Benkő Lászlóné területi vezető bízik abban, hogy a mostani véradóhét beváltja a hozzá fűzött reményeket, amit különböző programokkal is színesítenek.

– A véradóhéten hétfőtől szerdáig reggel nyolctól délután háromig, csütörtökön pedig 17 óráig várjuk a donorokat a véradóállomáson. A program része lesz pénteken a véradók kitüntetése. Elismeréseket adunk mindenkinek, aki több, mint 30-szor adott vért. Lesz köztük olyan is, aki már 125-ször, illetve 140-szer segített embertársain. Szombaton az Apáczai ÁMK-ba várjuk az önkénteseket a Diákszigetre és a Sportmikulás című rendezvényünkre, ahol természetesen örömmel vesszük, ha valaki vért is ad- közölte Benkő Lászlóné, a Vöröskereszt Zalaegerszegi Szervezetének területi vezetője.

VN/EK

Tartalom megosztása: