keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Vereség a nyitányon a bajnok otthonában

Zalaegerszeg címer
Hírek

Vereség a nyitányon a bajnok otthonában

2005 július 30 - szombat
Debrecen – ZTE  2-1 (1-0)Debrecen, 6000 néző. NB-I. bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Játékvezető:Saskőy. Asszisztensek: Székely, Heibl.Góllövő: Sidibe 4., Bogdanovics 76. ill. Montvai 78.Sárga lap: Kriston 61., Sebők V. 69., Vukmir 72., Kocsárdi 81.Debrecen:   Tomic – Szabó O. Komlósi, Máté (Hegedűs 45.), Bernáth – Madar, Vukmir, Dzsudzsák (Böőr 45.), Mészáros (Kiss Z. 81.)- Sidibe, Bogdanovics. Vezetőedző: Supka Attila.ZTE:  Varga Z. – Kocsárdi, Sebők V. Csóka, László – Nagy L. (Kriston 51.) Kozmér, Józsi, Koplárovics – Spasujevic (Balog Cs. 70.), Radu Sabo (Montvai 45.). Vezetőedző: Dajka László.

Csodában nem bízhattunk, a bajnok Debrecen jelenleg jobb erőkből álló, kiforrottabb csapat. Legfeljebb annyi reményünk lehetett, hogy a hazaiak a horvátok elleni meccsen kihajtották magukat, s nem bírják végig erővel. A remény végülis a 93. percben halt meg: a hazaiak a több cserejátékos szerepeltetése ellenére is valamivel egységesebb csapat benyomását keltették, több helyezetet alakítottak ki, s bár az egerszegiek akarásával sem volt gond, végülis nyertek. E mérkőzésen látottak alapján még nehéz megjósolni, mire is lesz képes a ZTE a bajnokságban.
Vélemények:
Dajka László, a ZTE vezetőedzője: – Sajnos a mérkőzés első perceiben egy figyelmetlenség miatt 15 méterről kaptunk egy fejesgólt, ami megfogta a csapatot. Ezután 20-25 percig a Debrecen akarata érvényesült. Szünet után újabb védelmi hibát követően alakult ki a hazaiak kétgólos előnye. A  hajrában aztán szépítettünk, de igazság szerint ettől többet nem vártam a csapattól. Bőven van pótolnivalónk, még az út elején járunk.
Nagy Ferenc, a ZTE FC Rt. elnöke: – Sokkal több lehetőség volt számunkra ebben a mérkőzésben, úgy érzem, hogy második félidei játékunk alapján megérdemeltük volna a döntetlent. A Debrecennek még a hazai kapufa is segített, nekik befelé, nekünk kifelé pattant róla a labda.
Koplárovics Béla, a ZTE játékosa: – Sajnos a mérkőzés elején gyorsan kaptunk egy gólt, ami után nehezen találtunk magunkra. A második félidőben jól játszottunk, kis szerencsével elhozhattuk volna az egyik pontot.
Németh Ottó, a ZTE technikai vezetője: – A szerencsésebb együttes győzött. Ahhoz képest, hogy későn állt össze a csapat, az akarattal, a hozzáállással nem volt gond. Jól helytálltunk a BL-ben jól szereplő bajnok otthonában.

Tartalom megosztása: